ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Τύπου Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων

prosklisi s t koinonikes domes athina

Με στόχο την ανάδειξη της μέχρι σήμερα τεράστιας προσφοράς τους στον ευπαθή κοινωνικό ιστό της πρωτεύουσας αλλά και την ανάγκη διατήρησης τέτοιων πολιτικών αλληλεγγύης τέσσερις μεγάλοι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, η ΚΛΙΜΑΚΑ , οι Γιατροί του Κόσμου, η PRAKSIS, η Equal Society και ο δήμος Αθηναίων παραχωρούν την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι, από κοινού συνέντευξη τύπου με θέμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων : Αποτελέσματα & Προοπτικές». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στην οδό Δεληγιώργη 26-28, 5ος όροφος.

Η είδηση είναι ότι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η χρηματοδότηση του προγράμματος και μαζί του κλείνουν και οι Δομές.

Οι Κοινωνικές Δομές, ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ με απόλυτη επιτυχία εδώ και 27 μήνες, αποτέλεσαν για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του δήμου Αθηναίων πνοή ζωής. Στόχος τους εξ΄ αρχής υπήρξε η άμεση ανακούφιση απόρων, αστέγων, ανέργων και εν γένει ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από τα επείγοντα ζητήματα διαβίωσής τους.

Βαρύ το πλήγμα για τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων, αστέγους, απόρους, μετανάστες και πρόσφυγες, που θα στερηθούν τα απολύτως απαραίτητα. Παράλληλα θα αποκλειστούν από την πολυεπίπεδη υποστήριξη που συμπεριλαμβάνει ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατρική βοήθεια, σίτηση, αλλά και ενημέρωση και συμβουλευτική εργασίας, που τους έδινε θετικές προοπτικές για το μέλλον τους.

Αναλυτική παρουσίαση Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αθηναίων

-  Γραφείο Διαμεσολάβησης: ΚΛΙΜΑΚΑ (Δεκελέων 50, 118 54, Κεραμεικός)

-  Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων: PRAKSIS (Δεληγιώργη 26-28, 4ος όροφος)

-  Δομή παροχής συσσιτίου: EQUAL SOCIETY (Αλικαρνασσού 49, Ακαδημία Πλάτωνος)

Κοινωνικό φαρμακείο – Γιατροί του Κόσμου (Σαπφούς 12, Πλατεία Κουμουνδούρου)

-  Υπνωτήριο: Γιατροί του Κόσμου (Αλικαρνασσού 49, Ακαδημία Πλάτωνος)